Jaaaaa

Man saknar inte kossan förän båset är tomt.. Tänk på det.......




våran dag har varit underbar som vanligt med mycket skratt... =) har varit till daniels syster ikväll o fikat :)
sen skura hjärtat golvet när vi kom hem meeee love you.

tråkigt att det skulle bli såhär men vänskapen har ju typ varit slut sen i sommras vet inte va som hände, men allt är väl bara mitt fel anser väl hon.. har klarat mig utan dig sen i sommras o gått o varit ledsen men nu bryr ja mig verkligen inte.. förra veckan hände en sak o då insåg jag vilka som va mina riktiga vänner..

när ni skaffar barn se till att välja rätt gudföräldrar det gjorde tydligen inte vi.. jo anton gudfar finns där jämt :) tack för det även om vi inte ses så ofta så ringer han o frågar hur han mår..


Man har möjlighet att ge sitt barn faddrar eller Gudföräldrar. Faddrarnas uppgift varierar förstås under olika perioder i livet. De har till uppgift att följa barnet under livet, att finnas med som en viktig vuxen att samtala med om existentiella trosfrågor. Faddrarna kan också hjälpa till och stötta föräldrarna till barnet.

Vem väljer man då som Fadder till sitt barn? En del väljer sina syskon eller bästa vänner. En bra tanke är att man fråga sig själv: Vem skulle jag vilja prata med när det känns svårt?

Behöver inte vara ett par
Faddrarna behöver inte själva vara ett par och det behöver inte heller vara en av varje kön. Att ha en manlig och en kvinlig förebild i sina faddrar är väl i och för sig en fin tanke, men andra kvaliteter kan ibland vara viktigare. Vid kungliga dop är aldrig gudfar och gudmor gifta med varandra utan väljs från olika håll.

Enda formella kravet som kyrkan har på faddrarna är att de själva är döpta.

Kan man byta faddrar?
Vad händer om man väljer "fel" faddrar? Om det inte fungerar som man hade tänkt sig och/eller barnet och faddrarna inte har någon som helst kontakt med varandra, kan man ta bort faddrarna då?

"Det finns inga klara bestämmelser om att upphäva ett fadderskap", skriver Stefan Nilsson, präst i Gustav Adolfs församling, på Svenska Kyrkans webbplats, "men det är rimligt att den som inte vill vara fadder längre befrias från det uppdraget. Det första ni kan göra är att prata med faddrarna och höra hur de ser på saken, gärna tillsammans med en präst. De kanske tycker att det är en befrielse att slippa om det inte har fungerat. Efter det tar ni kontakt med församlingen så kan de ändra."


Kommentarer
Postat av: Jennie

Jag & Petter har blivit gudföräldrar. Eller dopet har inte varit ännu, men det kommer om nån månad. :) Vissa tror lixom att man inte behöver göra nått, men man har ju faktist ett speciellt ansvar som gudförälder. Synd att ni inte haft tur med gudmodern. Vem är det som är gudmor till Anton då ? Kram !

2009-02-04 @ 23:32:33
URL: http://jenniemartenssonahonen.blogg.se/
Postat av: åse

jo men sen får vi ju se de från ett annat håll oxå, säger gudmodern att hon inte vill från början för att hon inte kommer att kunna finnas där mm då kanske man ska överväga att ta en annan gudförälder

2009-02-05 @ 09:49:46
URL: http://lovasmammas.blogg.se/
Postat av: åse

sen kan man ju se det från en annan vinkel, säger gudmodern att hon inte vill från början för att hon inte kommer att ha tid mm då kanske man ska överväga o ta en annan gudmor så du kan inte skylla allt på henne!!!



o varför raderar du min kommentarer?

är du rädd för att folk ska få höra sanningen?

2009-02-05 @ 10:24:41
URL: http://lovasmammas.blogg.se/
Postat av: åse

sorry det råkade bli 2.. inte meningen,

såg inte min kommentar innan det såg ut som den var borta

2009-02-05 @ 10:26:14
URL: http://lovasmammas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0